У МОЗ назвали кількість знищених росіянами медзакладів

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення було знищено та пошкоджено 1877 медзакладів та вбито понад сотню медпрацівників.
Фото: Суспільне Дніпро

З початку російського вторгнення в лютому 2022 року через російські обстріли пошкоджено та знищено 1877 медзакладів та 876 аптечних пунктів. Крім того, ворог вбив вже понад 100 цивільних медичних працівників.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Відновлення «Охматдиту»: скільки коштуватиме ремонт лікарні та скільки коштів уже зібраноНа відновлення лікарні Охматдит після ракетного удару зібрано вже 1,6 млрд гривень, докладніше – на інфографіці.

11 вересня в Києві відбулася конференція United for Justice, присвячена численним атакам росії на об’єкти української цивільної інфраструктури, зокрема й медичної.

«Ворог майже щодня прицільно атакує українських медиків. Остання атака відбулась минулої ночі – пошкоджено лікарню на Чернігівщині. На щастя, обійшлось без жертв серед медперсоналу та пацієнтів», – зазначили в МОЗ.

Загалом, з 24 лютого 2022 року, ворог вбив вже понад 100 цивільних медичних працівників. Пошкоджено та знищено 1877 обʼєктів медзакладів та 876 аптечних пунктів. Щонайменше одну з п’яти автівок екстреної медичної допомоги – пошкоджено.

Збитки, нанесені росією українській медичній інфраструктурі нинi складають щонайменше 7 мільярдів доларів.

«Ціна відновлення нашої системи охорони здоров’я – надзвичайна велика. Однак ми розуміємо, що медична система – це передусім люди, наші медики, які з першого дня повномасштабної війни вийшли на свої робочі місця і продовжили вакцинувати, лікувати, рятувати й ставити на ноги своїх пацієнтів. Вони ж продовжують це робити й зараз», – зазначив Ляшко.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росія завдала понад тисячу ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України. Під ударом опинилися понад 200 елементів енергоінфраструктури.

Також нещодавно прем'єр Денис Шмигаль розповів, коли буде проведено тендери для відновлення пошкодженої внаслідок російської атаки лікарні «Охматдит».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: