МОЗ призначило в. о. гендиректора «Охматдиту»

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я призначило нового виконувача обов'язків гендиректора дитячій лікарні Охматдит.
facebook.com/viktor.liashko

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко призначив тимчасово виконуючим обов’язки «Охматдиту» Олександра Уріна, який очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій медзакладу.

Про це керівник відомства повідомляє у на сторінці у Facebook.

Відновлення «Охматдиту»: скільки коштуватиме ремонт лікарні та скільки коштів уже зібраноНа відновлення лікарні Охматдит після ракетного удару зібрано вже 1,6 млрд гривень, докладніше – на інфографіці.

Як зазначається, рішення про призначення Уріна прийнято за результатами зустрічі міністра охорони здоров'я України з завідувачами відділень «Охматдиту».

«З урахуванням порад лікарів, прийняв рішення тимчасово покласти виконання обов’язків генерального директора Охматдиту на Олександра Уріна, який нині очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Охматдиту», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, перед цим Ляшко попереджав, що гендиректором дитячої лікарні стане один із завідувачів відділень, який отримає найбільшу підтримку колег.

Згідно зі словами міністра, він 17 серпня зустрівся з декількома завідувачами відділень лікарні, аби почути їх думки, обговорити бачення, як має рухатись та розвиватись Охматдит далі, а також хто готовий очолити цей рух в складний час та має довіру колег. Рішення було прийнято за результатами цієї зустрічі.

«Пересвідчився, що колектив лікарні йому (Уріну - ред.) довіряє. Зі своєї сторони теж буду всіляко підтримувати рішення, які зроблять Охматдит ще кращим, а ми сьогодні напрацювали їх чимало. Скоро поділимося», - зазначив очільник МОЗ.

Як відомо, генерального директора «Охматдиту» Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок.

Нагадаємо, БО «Благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство», на рахунки якого надійшло майже 380 млн гривень благодійних внесків майже з усього світу, відмовляється віддати ці гроші самій лікарні.

Також повідомляли, що для відновлення корпусу лікарні було обрано компанію «Буд-технолоджі» – це була третя за дорожнечею пропозиція. Після скандалу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що тендер скасують та проведуть новий через Prozzoro.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: