У ВООЗ підрахували, скільки українців мають ризик психічних розладів

Читать на русском
З наближенням третьої річниці війни з рф в Україні може збільшитися кількість людей з ризиком психічних захворювань.
фото pexels

В Україні близько 10 млн осіб мають ризик психічних розладів. Сюди належать як легкі, і важкі форми.

Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ганс Клюге на пресконференції 12 вересня, повідомляє Укрінформ.

У застосунку «Повітряна тривога» з’явилися техніки психологічної самодопомогиУ застосунок додали набір спеціальних вправ та порад, які допоможуть стабілізувати емоційний стан під час повітряної тривоги та вибухів.

«Одна з занепокоєнь щодо зими – це ризик збільшення кількості проблем із психічним здоров'ям. За нашими оцінками, майже 10 млн людей в Україні мають ризик психічних розладів, від легень до важких», – зазначив Клюге.

За його словами, з наближенням третьої річниці війни з рф такі виклики тільки зростають, і усвідомлення того, що наближається зима, може тільки загострити ситуацію.

Клюге додав, що Національна програма підтримки психічного здоров'я, що впроваджується під патронатом першої леді Олени Зеленської за підтримки ВООЗ, швидко розширюється, але попит все ще переважає.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ повідомляли, що кожному четвертому українцю загрожує психічний розлад. У 2022 році в Україні запустили національну програму психічного здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: