Апеляційна палата залишила під арештом посадовця Рівненської митниці

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу керівнику одного з управлінь митниці.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу. НАБУ і САП підозрюють його у хабарництві.

Таке рішення 10 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Дзюби на два місяці. Його адвокат подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28.08.2024 – без змін. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на хабарництві начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу. За даними слідства, начальник одного з управлінь Рівненської митниці у змові з іншими службовими особами Державної митної служби налагодив отримання хабарів за «допомогу» компаніям в безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпортованих товарів. Зокрема, використовуючи службове становище, він сприяв розмитненню таких товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами. Отримані кошти надалі розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: