У ГУР розповіли деталі обміну полоненими та показали більше фото

Читать на русском
З полону повернулися українки, які пережили негуманне поводження в рф. Також звільнено бійців, які захищали нашу країну на Донецькому, Луганському, Херсонському напрямках.
фото ГУР

Сьогоднішній обмін полоненими між Україною та росією також провели за допомогою ОАЕ. Він особливий тим, що повернулися додому 23 українки. Деякі з них пережили в рф так званий суд над захисниками Маріуполя.

Про це повідомили у пресслужбі ГУР.

Понад 900 «азовців» залишаються у російському полоні: скількох вдалося звільнитиЗ російського полону за час великої війни вдалося повернути лише близько 200 азовців. Докладніше – на інфографіці.

«Цей обмін особливий, адже вперше за тривалий час вдалося звільнити з полону наших жінок: їх серед звільнених 23. Зокрема це цивільні українки, яких росіяни затримали та незаконно позбавили волі ще до повномасштабного вторгнення», – розповіли у розвідці.

Повідомляється, що також вдалося звільнити з полону жінок, які зазнали негуманного поводження, зокрема, через примусову участь у так званому «судовому процесі» над захисниками Маріуполя.

Серед звільнених чоловіків - 23 солдатів та сержантів, 19 офіцерів. Восьмеро – представники ЗСУ (зокрема двоє з ТрО), двоє з Нацполіції, четверо прикордонників, 13 військових моряків, 15 захисників Маріуполя та Азовсталі з Нацгвардії. Решта семеро - цивільні.

Звільнені захисники захищали нашу країну на Донецькому, Луганському, Херсонському напрямках.

Додому повертається також Герой України полковник медичної служби Віктор Івчук. Як уточнили в ГУР, він керував військовим шпиталем у Маріуполі в найважчі часи.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський сьогодні повідомив про те, що відбувся новий обмін полоненими з росією. Україні вдалося повернути додому 49 своїх громадян Тим часом більше 900 азовців залишаються в російському полоні. Ми писали, скільки вже вдалося звільнити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: