Кіберфахівці ГУР атакували найбільші банки росії – ЗМІ

Читать на русском
Кіберфахівці Головного управління розвідки 14 вересня здійснили DDOS-атаку на банківську систему рф.
pixabay

Фахівці Головного управління розвідки здійснили кібератаку на банківську систему росії.

Про це Укрінформу повідомили джерела у розвідці.

ГУР про кібератаки на структури росії: далі будеКіберспеціалісти ГУР посилили кібератаки на інфраструктуру ворога. Під ударом опинилися як військові об'єкти, і фінансовий сектор росії.

У суботу, 14 вересня, стало відомо, що українська розвідка знову атакувала найбільші банки росії

«Кіберфахівці Головного управління розвідки здійснили чергову DDOS-атаку на банківську систему РФ. В результаті операції порушено роботу найбільших банківських установ держави-агресора, які забезпечують діяльність окупаційних військ ЗС рф», – зазначають у повідомленні.

Під кіберудар потрапили:

  • «Банк росія»,
  • «Тінькофф банк»,
  • «Газ банк»,
  • платіжна система «СБП».

За даними джерела в багатьох регіонах росії скаржаться на заблоковану роботу онлайн-сервісів фінансових установ, неможливість скористатися «особистим кабінетом», а також припинення роботи сайтів та мобільних додатків банків. Крім цього, клієнти російських банків не можуть здійснити онлайн-оплати.

Нещодавно розвідники атакували низку російських компаній, які причетні до виробництва зброї та розбудови об’єктів військової інфраструктури.

Також писали, що хакери заблокували роботу розробника ядерної зброї у росії. А у липні росіяни не могли зняти готівку через масштабну атаку спеціалістів ГУР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: