Правоохоронці встановили понад 50 військових рф, які атакували цивільну інфраструктуру

Читать на русском
Станом на 14 вересня українські правоохоронці встановили та повідомили про підозру 51 російському військовослужбовцю, причетному до обстрілів цивільної інфраструктури.
depositphoto

Українські правоохоронці встановили та повідомили про підозру 51 російському військовослужбовцю, причетному до обстрілів цивільної інфраструктури.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Telegram.

Станом на 14 вересня 2024 року за обстріли та бомбардування цивільної інфраструктури України повідомили про підозру 51 російському військовослужбовцю. Щодо 21 особи розслідування завершено, обвинувальні акти скеровано до суду. Тоді як 10 воєнних злочинів засуджено.

Генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що обстріли обʼєктів цивільної інфраструктури стали наймасовішим злочином, який армія рф вчиняє в Україні. Серед атакованих обʼєктів – житлові будинки, медичні та освітні заклади, обʼєкти енергетики.

«З початку повномасштабного вторгнення росіян в Україні зруйновано або пошкоджено понад 184 тисячі цивільних обʼєктів, зокрема понад 3400 закладів освіти і понад 800 медичних закладів. Крім того, Росія здійснила понад тисячу обстрілів більш як 200 обʼєктів енергетики в усіх областях України», – додав Костін.

Офіс генпрокурора наразі посилює співпрацю з Міжнародним кримінальним судом щодо розслідування російських атак та встановлення причетних. Загалом МКС вже видав чотири ордери на арешт представників російського командування за масовані атаки.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення окупанти скоїли на території України щонайменше 137 тисяч воєнних злочинів.

Також нещодавно стало відомо, що правоохоронці повідомили про підозру в організації удару по дитячій лікарні «Охматдит» командувачу Військово-повітряних сил росії Сергію Кобилашу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: