З російського полону додому повернулися ще понад сотня воїнів

Читать на русском
У суботу, 14 вересня, Україна та росія провели другий обмін полоненими за два дні. Додому повернулися ще 103 захисники.
president.gov.ua

У суботу, 14 вересня, Україна та росія провели другий обмін полоненими за два дні. Додому повернулися ще 103 захисники.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Понад 900 «азовців» залишаються у російському полоні: скількох вдалося звільнитиЗ російського полону за час великої війни вдалося повернути лише близько 200 азовців. Докладніше – на інфографіці.

«Ще 103 воїнів вдалося повернути в Україну з російського полону. 82 рядових та сержантів. 21 офіцера», – йдеться у повідомленні.

У рамках сьогоднішнього обміну додому повернули захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та «Азовсталі», Луганщини, Запоріжжя, а також Харківщини. Серед них є воїни ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонники та поліцейські.

Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець додав, що переважна більшість звільнених – люди, які утримувалися з перших днів війни.

«Працівники нашого Офісу перебувають на місці обміну з метою контролю дотримання прав людини відповідно до міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій. Наші співробітники фіксують у якому стані звільнені повертаються в Україну та інформують їх про їхні права», – зазначив Лубінець.

Він також зауважив, що повернені потребують серйозної реабілітації, адже за час перебування у полоні стан їхнього здоров’я значно погіршився.

Нагадаємо, попередній обмін полоненими з росією відбувся 13 вересня. Того дня Україні вдалося повернути додому 49 своїх громадян.

У ГУР розповіли деталі обміну полоненими та показали більше фото, а СБУ показала ексклюзивне відео.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: