Росія планує завершити війну до початку 2026 року – Буданов

Читать на русском
Очільник ГУР Кирило Буданов прогнозує, що керівництво росії хоче завершити війну в Україні до кінця 2025 - початку 2026 року. Для рф це ключовий рубіж.
Фото: ГУР

У планах керівництва росії завершити війну до кінця 2025 - початку 2026 року перемогою. Це ключовий рубіж, коли вони ще будуть здатні нападати та оборонятися.

Про це заявив керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов із посиланням на російські дані, пише Iнтерфакс-Україна.

У розвідці вважають, що Telegram становить загрозу нацбезпеці УкраїниГолова української розвідки відповів, чи можна вважати Telegram шкідливим. При цьому керівник ГУР зазначив, що не підтримує закриття Telegram в Україні.

За підрахунками експертів, з літа 2025 року в росіян почнуться серйозні проблеми в економіці й виникне необхідність мобілізації, яка може підірвати соціально-політичну ситуацію.

«2025-й рік для них, рубіж 25-го - початок 26-го – він для них ключовий. Вони і хочуть все це закінчити, тому що за їхніми власними підрахунками, російської федерації, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, - це горизонт від 30-ти років, - випадають узагалі з можливості бачити в росії наддержаву, до чого вони прагнуть», – зазначив Буданов на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві 13-14 вересня, організованій Фондом Віктора Пінчука.

За словами керівника ГУР, росія знає і розуміє, що серйозні проблеми у них почнуться уже влітку 2025 року, коли об'єднаються як фінансово-економічний та соціально-політичний фактори. Наразі ж рф бореться з погіршенням економічної ситуації, тому що розуміє, що триває спад, який уже відчутний і неминучий.

«Але це ще далеко не пік. Вони прогнозують, що приблизно в період літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. Із цим, до речі, пов'язано безліч процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти в цей період так, як би їм хотілося. Їм хотілося б завершити своєю перемогою, на жаль», – додав Буданов.

Буданов прогнозує, що у період літа 2025 року у рф зіштовхнуться з дилемою – оголошувати мобілізацію чи зменшувати інтенсивність наступу. Другий варіант може стати для російської армії критичним.

Очільник ГУР вважає, що втома від війни в росії існує, бо війна вже торкнулася великого прошарку населення.

Посилаючись на російські документи, Буданов зазначив, що в разі відсутності російської перемоги до кінця 2025 року у світі залишаться лише дві наддержави – США і Китай, а місця для росії уже не буде.

«Вони це ясно усвідомлюють. Для них це ключовий період. Тому вони будуть робити все можливе, щоб у їхньому розумінні перемогти. Інакше вони вилітають з абсолютно всіх світових процесів. Усе, на що вони можуть розраховувати - це регіональне лідерство, а це їх не влаштовує», – підсумував Буданов.

Нагадаємо, раніше керівник ГУР Кирило Буданов заявляв, що українські дрони можуть залітати вглиб росії на відстані до 1800 км й атакувати інфраструктуру, яка працює на війну.

Також нещодавно Буданов спрогнозував, коли наступ росії піде на спад. Керівник ГУР зазначив, що основний тиск армії рф скоро завершиться через втрату наступального потенціалу, який зазвичай триває не більше двох місяців. Однак потім можуть бути нові спроби наступати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: