Глава МЗС звернувся до країн, які ще не підтримали Формулу миру

Читать на русском
Держави, які ще не підтримали Формулу миру, мають переглянути свою позицію та приєднатися до прагнень України до справедливого миру.
Фото: РБК-Україна

Держави, які ще не підтримали Формулу миру, мають переглянути свою позицію та приєднатися до прагнень України до справедливого миру.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Андрій Сибіга у соцмережі X.

Саміт миру у Швейцарії: які країни підписали комюніке, а які – відмовилисяНа інфографіці – країни, які підписали та відмовилися підписати підсумкове комюніке Глобального саміту миру.

За його словами, Формула миру є «єдиним і безальтернативним» шляхом до всеосяжного та міцного миру.

«Запрошуємо кожну державу, лідера та організацію, які справді бажають відновлення миру, приєднатися до зусиль з впровадження Формули миру разом із уже сотнею учасників з усього світу», – написав чиновник.

Сибіга додав, що комюніке першого Глобального саміту миру підписали вже 94 країни. Офіс президента провів дві зустрічі на шляху до Другого саміту миру.

«Робота триває. Запрошуємо всіх приєднатися до наших мирних зусиль», – резюмував міністр.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна планує запросити на другий Саміт миру представників понад 150 країн. Росію також планують залучити до участі у заході.

Раніше «Слово і діло» розповідало, як змінювалася риторика президента Володимира Зеленського щодо переговорів із росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: