Лідер Китаю відвідає росію наступного місяця

Читать на русском
Лідер Китаю Сі Цзіньпін планує відвідати росію наступного місяця для участі в саміті блоку країн, що розвиваються, БРІКС.
Фото: ТАСС

Лідер Китаю Сі Цзіньпін відвідає росію наступного місяця для участі в саміті блоку країн, що розвиваються, БРІКС.

Це підтвердив міністр закордонних справ Китаю Ван І, повідомляє Associated Press.

Візит Сі до росії стане його другим після того, як Кремль відправив війська в Україну в лютому 2022 року. Китай стверджує, що займає нейтральну позицію в конфлікті, але підтримує твердження Кремля про те, що дії росії були спровоковані Заходом, і продовжує поставляти ключові компоненти, необхідні Москві для виробництва зброї.

Ван І зустрівся з президентом росії володимиром путіним у Санкт-Петербурзі і вони привітали зв'язки між двома країнами. Міністр закордонних справ Китаю сказав, що Сі «з радістю прийняв» запрошення Путіна взяти участь у саміті БРІКС у російському місті Казань у жовтні.

Путін, у свою чергу, повідомив, що в Казані вони також проведуть двосторонню зустріч і обговорять різні аспекти російсько-китайських відносин, які «досить успішно розвиваються» і «за всіма напрямками».

Сі востаннє відвідував росію в березні 2023 року, і путін відповів взаємністю своєю поїздкою до Китаю в жовтні того ж року. Відтоді два лідери також зустрічалися в Пекіні в травні, куди путін здійснив першу закордонну поїздку за свій п’ятий президентський термін.

Нагадаємо, нещодавно лідер Китаю закликав Україну і рф створити умови для політичного врегулювання війни. За словами політика, Пекін «буде і далі наполегливо сприяти» миру та переговорам між сторонами війни.

А раніше Сі Цзіньпін назвав повномасштабне вторгнення рф «українською кризою». Він заявив, що Пекін готовий «працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством, щоб знайти хороші шляхи вирішення кризи в Україні».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: