Ексміністри Британії закликають Стармера дозволити Україні бити Storm Shadow по рф

Читать на русском
П’ять колишніх міністрів оборони і екс-прем'єр-міністри Британії закликають Стармера дозволити Україні застосовувати ракети Storm Shadow для ударів по території рф.
Фото: AFP

П’ять колишніх міністрів оборони і екс-прем'єр-міністри Великої Британії звернулися до чинного прем’єра Кіра Стармера з вимогою дозволити Україні застосовувати ракети Storm Shadow для ударів по території рф.

Про це повідомляє видання Sunday Times.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Ексурядовці закликають Стармера надати відповідний дозвіл навіть без американської підтримки цього рішення.

Видання зазначає, що Грант Шеппс, Бен Воллес, Гевін Вільямсон, Пенні Мордаунт, Ліам Фокс і Борис Джонсон попередили британського прем’єра, що подальше зволікання може заохотити російського президента володимира путіна.

Згідно з інформацією Sunday Times, Воллес стверджує, що якщо не вжити заходів зараз, Британія буде «умиротворювати» Кремль, а це є «невиконанням обов'язків», зокрема щодо допомоги Україні у відбиття російської агресії.

Борис Джонсон також зазначив, що Стармер не має жодних підстав для затримки.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що президент США Джо Байден може дозволити завдавати ударів углиб території росії за умови, що ЗСУ використовуватимуть для цього британські та французькі далекобійні ракети.

А от канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не дозволить Україні використовувати німецьку далекобійну зброю для ударів по цілях на території росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: