Кіпр позбавив Коломойського громадянства – ЗМІ

Читать на русском
Уряд Кіпру позбавив громадянства 8 людей, серед них є й олігарх Ігор Коломойський. Він мав золотий паспорт за значні інвестиції в країну.
Фото rbc.ua

Уряд Кіпру позбавив громадянства 8 людей, серед них є й олігарх Ігор Коломойський. Він мав «золотий паспорт» за значні інвестиції в країну.

Про це пише кіпрська газета Philenews.

Кого Зеленський за час президентства позбавив громадянства УкраїниКого Володимир Зеленський за час каденції позбавив громадянства України – на інфографіці. У списку Коломойський, Медведчук, Рабінович, Корбан та інші.

Уряд Кіпру 4 вересня прийняв рішення позбавити громадянства вісьмох людей. До цього списку, через сумнівну репутацію та ризики для іміджу країни потрапив й Ігор Коломойський.

Відомо, що він отримав громадянство у 2010 році через інвестиційну програму. Проте, як ствердили в уряді острівної країни, олігарх не зазначив, що є фігурантом справи про ухилення від сплати податків у росії ще у 2008 році.

«Коломойський мав сумнівну репутацію як до, так і після натуралізації, і його присутність на острові створює ризики для репутації Кіпру», – пише місцева газета.

Окрім Коломойського, громадянства були позбавлені сім'я єгипетського інвестора Мохамеда Абдельрахмана Мохамеда Салема та сім'я росіянина Максима Захарченка.

Нагадаємо, на 2 вересня був рівно рік, як олігарх Ігор Коломойський перебуває у СІЗО. За цей час йому повідомили вже чотири підозри: три стосуються організації заволодіння коштами ПриватБанку та ще одна – організації замовного вбивства.

29 серпня Коломойському змінили запобіжний захід у справі ПриватБанку. Замість арешту йому призначили заставу у розмірі 1,877 млрд грн. Однак навіть якщо він внесе заставу, то все одно залишиться у СІЗО по іншому провадженню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: