Коломойському скасували арешт по одному з кримінальних проваджень

Читать на русском
Бізнесменові Ігорю Коломойському скасували арешт у справі ПриватБанку, призначивши заставу в 1,9 млрд гривень.
фото: Ґрати

Олігарху Ігорю Коломойському змінили запобіжний захід у справі ПриватБанку. Замість арешту йому призначили заставу у розмірі 1,877 млрд грн. Однак навіть якщо Коломойський внесе заставу, він все одно залишиться у СІЗО по іншому провадженню.

Про це у залі суду заявив прокурор Сергій Демінчук, передає Суспільне.

Як суди змінювали розмір застав для резонансних фігурантів під час великої війниНа інфографіці – комусь із підозрюваних суд неодноразово змінював суму застави. Рекордсменами є Роман Насіров та В'ячеслав Князєв – для них заставу зменшували сім разів.

За словами Демінчука, заставу у розмірі 1,877 млрд гривень для Коломойського просив старший детектив головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки. Термін дії арешту Коломойського спливає 2 вересня. Адвокат олігарха просив, щоб після цього його випустили з СІЗО.

Сам Коломойський повідомив, що він не має можливості сплатити цю заставу.

Але він також має іншу підозру, за якою запобіжний захід — утримання під вартою — не змінювали, тому навіть якби бізнесмен вніс ці кошти, він залишився б під вартою.

Адвокат Коломойського уточнив, що запобіжний захід у іншій справі, який передбачає арешт, діятиме щонайменше до 25 жовтня. Він запевнив, що сторона захисту оскаржуватиме будь-які рішення проти Коломойського.

Нагадаємо, в липні суд знову продовжив запобіжний захід Коломойському у справі Приватбанку (до 2 вересня). А у серпні ВАКС продовжив розслідування справи Коломойського про ПриватБанк.

2 вересня 2023 року він отримав підозру від СБУ, БЕБ та ОГП у шахрайстві та легалізації коштів. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи.

Пізніше Коломойський отримав підозри ще за трьома статтями Кримінального кодексу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: