ВАКС визначив запобіжний захід ексголові Дніпропетровської ОВА

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу до фігуранта.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді 30 млн грн застави до колишнього голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка у справі про зловживання, пов'язані з ремонтом доріг в регіоні.

Таке рішення 16 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС Леся Федорак, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Резніченка з альтернативою 41 млн грн застави.

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Резніченка Валентина Михайловича запобіжний захід у вигляді застави розміром 30 млн грн», – оголосила рішення суддя.

На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не відлучатися з Дніпропетровської області без дозволу; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку та ще чотирьом особам у зловживаннях. За даними слідства, підозрювані з метою отримання можливості першочергового фінансування, а також для уникнення необхідності розробки проектної документації, проведення її експертизи та здійснення технічного нагляду замінили у відповідних документах відомості щодо потреби у проведенні поточного та капітального ремонту доріг на необхідність їх експлуатаційного обслуговування.

Витрати на таке обслуговування штучно та безпідставно збільшили до 1,5 млрд грн. На цю суму уклали договори на виконання відповідних робіт з компанією, пов'язаною із головою Дніпропетровської ОДА, яка завищила вартість матеріалів на суму понад 286 млн грн.

Раніше НАБУ проводило в Резніченка обшуки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: