У Київській ОВА розповіли про готовність до опалювального сезону

Читать на русском
Київська область готова до опалювального сезону 2024-2025 майже на 90 відсотків, заявив глава ОВА.
Фото: pixabay.com

Готовність Київської області до опалювального сезону вже майже 90%, усі роботи йдуть за графіком.

Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко на засіданні регіонального оперативного штабу з питань підготовки області до опалювального сезону.

Компенсація за генератори для будинків: у яких містах та на яких умовах можна отриматиЯк у Києві, Львові, Одесі, Чернівцях, Луцьку отримати компенсацію за встановлення генератора у багатоквартирному будинку.

«Наразі всі роботи ведуться за графіком. Підготовка об’єктів до зими становить майже 90%. Насамперед йдеться про підготовку котелень, теплових мереж, житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень», – сказав Кравченко.

За його словами, у столиці ремонтують водопровідні та каналізаційні мережі, насосні станції, роблять заготівлю пального, запаси посипального матеріалу, готують спеціалізовану збиральну техніку.

Кравченко зазначив, що у школах та садах Київської області на сьогоднішній день понад 1,9 тис. генераторів різної потужності. Фактично, забезпечені ними всі навчальні заклади.

Нагадаємо, у Кабміні заявили, що спрогнозувати, за яких умов українці проходитимуть новий зимовий опалювальний сезон неможливо. Але держава готується до зими та можливих атак росії, захищаючи енергооб'єкти першим і другим рівнем захисту.

Ми розповідали, у яких містах є програми компенсації за генератори для будинків та як змінювалася ціна на зарядні станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: