Мінприроди перевірило якість води біля Києва

Читать на русском
У пункті водозабору у Броварах під Києвом не виявили суттєвих порушень у складі якості води.
desna-buvr.gov.ua

На сьогоднішній день якість води в місцях водозаборів Києва на річці Десна знаходиться в межах норми.

Про це у понеділок повідомила пресслужба Мінприроди у понеділок, 16 вересня.

У Кабміні назвали суму збитків довкіллю через забруднення річок Сейм і ДеснаЕкологічні збитки від забруднення річок Сейм і Десна в Чернігівській та Сумській областях вже перевищили 405 мільйонів гривень.

Повідомляється, що у пункті водозабору міста Бровари фіксується незначна зміна по хімічному споживанню кисню з 28,37 до 33,2 міліграм на дециметр кубічний, при нормі 30 міліграм на дециметр кубічний.

«Розчинений кисень вище норми, хоч і трохи знизився з 6,22 до 5,4 міліграм на дециметр кубічний. Ризиків для здійснення водозабору немає», – йдеться у повідомленні.

При цьому забруднення, що поширюється по Десні, менш концентроване, ніж було спочатку в річці Сейм і в точках відбору води річки Сейм на Чернігівщині. Загибель риби не виявлено, але фіксується потемніння води.

Перевищення екологічних нормативів якості щодо вмісту пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено.

Мінприроди зазначає, що, згідно з даними Київводоканалу та за оцінкою вчених, очисні споруди впораються із забрудненням у разі, якщо воно дійде до точок водозабору.

Нагадаємо, наприкінці серпня у річках Сейм та Десна було виявлено забруднення органічними речовинами. На Чернігівщині фіксували мор риби. Прогнозувалося, що забруднення дійде і до Київщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: