Антикорупційний суд визначив заставу фігуранту справи про Львівську митницю

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до водія.
фото: Львівська митниця

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 42 240 грн водію Павлу Костишину, якого НАБУ і САП підозрюють в ухиленні від сплати податків.

Таке рішення 12 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у виді застави – задовольнити. Застосувати до підозрюваного (Костишина – ред.) запобіжний захід у виді застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 242 240 грн», – ідеться в рішенні.

На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із Львівської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії обов'язків – до 10 листопада 2024 року включно.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру посадовцю Львівської митниці та перевізнику. За версією слідства, в квітні 2023 року службовець митниці посприяв незаконному переміщенню громадянином України на вантажному автомобілі у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» мобільних телефонів, навушників, планшетів, ноутбуків, моноблоків різних торгових марок без сплати обов'язкових митних платежів.

Митник вніс неправдиві відомості до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» про те, що транспортний засіб, який перевозив вказану продукцію, був «порожній». У результаті на територію України потрапили товари без сплати мита на загальну суму понад 15 млн грн.

Раніше НАБУ і САП викрили двох волинських митників на зловживаннях під час розмитнення комп'ютерної техніки Apple.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: