Росія і Білорусь проведуть спільні військові навчання – ЗМІ

Читать на русском
Військові з росії та Білорусі розпочали підготовку до проведення спільних стратегічних навчань, заявляють ЗМІ.
Фото: росЗМІ

Військові з росії та Білорусі розпочали підготовку до проведення спільних стратегічних навчань.

Про це повідомляє моніторинговий ресурс «Беларускі Гаюн» у Telegram.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

За даними ЗМІ, на початку вересня до Мінська приїжджала делегація російських військових. Однією із цілей візиту було візуальне вивчення місць розміщення військ на період навчань «Захід-2024».

Востаннє такі навчання проводилися ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну - у вересні 2021 року. Тоді маневри проводились на 14 полігонах, у них взяли участь 2500 військовослужбовців країни-агресора.

Зазначається, що Білорусь заздалегідь не оголошувала про проведення навчань «Захід-2024». Представники Мінська заявляли лише про наміри провести маневри з так званим «регіональним угрупуванням військ» у 2025 році.

Нагадаємо, у середині серпня Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь перекинула майже третину своєї армії на кордон з Україною через те, що там нібито перебувають понад 120 тисяч українських військових. Також повідомлялося, що Білорусь вирішила направити на кордон із Україною підрозділ ОМОН.

А нещодавно білоруський диктатор заявив, що Сполучені Штати нібито готують ескалацію ситуації у Білорусі руками України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: