У Telegram невідомі погрожували влаштувати теракти у школах Львова: реакція МВС і місцевої влади

Читать на русском
У середу у месенджері Telegram з'явився канал, у якому поширювали інформацію про наміри влаштувати теракти у школах Львова.
Фото: МВС

У середу, 18 вересня, у месенджері Telegram з'явився канал, у якому поширювали інформацію про наміри влаштувати теракти у школах Львова.

Про це повідомила пресслужба МВС.

Адміністратори ресурсу погрожували влаштувати у четвер стрілянину та «вбити якомога більше дітей». Зазначається, що канал було оперативно заблоковано.

На момент блокування на онлайн-ресурс було підписано понад 2500 учасників.

«Відомо, що канал адмініструвався з території рф. Вже не вперше ворожа дезінформація намагається посіяти паніку та дестабілізувати настрої в суспільстві», – зазначили у МВС.

Наразі правоохоронці проводять оперативні заходи, щоб встановити особи зловмисників.

Мер Львова Андрій Садовий додав, що поліція та екстрені служби вже вживають низку заходів безпеки на території всіх шкіл міста.

«Завтра вранці біля входу до кожної школи поліцейський та представник школи перевірятимуть всіх, хто заходить. У навчальний заклад можуть увійти лише поліція, працівники школи та учні. Як тільки з’явиться більше інформації, вона буде опублікована на офіційних сторінках, а не в анонімних каналах», – написав він.

Нагадаємо, у школах із цього навчального року почали працювати інспектори Служби безпеки.

Раніше Кабінет Міністрів затвердив три варіанти облаштування наземних укриттів для шкіл. Тож уже до кінця року планується повернути за парти 300 тисяч учнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: