Рф хоче вийти ледь не на цілодобовий режим атак дронами – ЦПД

Читать на русском
Росіяни збільшують виробництво дронів, щоб вийти ледь не на цілодобовий режим атак на Україну – щоби тривоги стали звичними.
Getty Images

Росія збільшує виробництво дронів, щоб вийти майже на цілодобовий режим атак на Україну.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

Україну за два роки атакували близько 7,9 тисяч «шахедів» – деталіРосія за два роки запустила 7 тисяч 900 дронів, українські сили ППО збили близько 6 тисяч 600. Деталі – на інфографіці.

«Постійні зальоти «шахедів» є елементом розвідки. Для росіян «шахеди» лишаються саме ударною зброєю на ближні дистанції. Щодо дальніх, основна функція – розвідка. Збільшення кількості виробництва бляшанок також має свою мету – вони хочуть вийти ледь не на цілодобовий режим атак в майбутньому, щоб тривоги в регіонах стали звичними», – розповів Коваленко.

При цьому він зазначив, що Україна також може атакувати росію дронами, а їхня протиповітряна оборона має точковий характер і не здатна прикрити країну повноцінно.

Нагадаємо, за підрахунками «Слово і діло», за два роки росія запустила приблизно 7 тисяч 900 дронів, протиповітряна оборона збила близько 6 тисяч 600 із них. Деталі – на інфографіці.

Також ми писали, повітряний простір яких країн під час обстрілів України порушували російські ракети та дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: