Удари по російських складах боєприпасів: карта

Читать на русском

Україна атакувала російський склад боєприпасів біля міста Торопець у Тверській області. Мова про 107-й арсенал головного ракетно-артилерійського управління Міноборони, де зберігалися ракети «Іскандер», «Точка-У», керовані авіабомби та інше – загалом до 30 тисяч тонн боєприпасів різних типів. Вибухи на складі були такої потужності, що викликали невеликий локальний землетрус, а дим від пожежі було видно з космосу.

CNN із посиланням на джерело в силах безпеки повідомляє, що Україна розробляє плани подальших атак на аналогічні російські військові об'єкти. «Слово і діло» пропонує згадати, по яких російських складах боєприпасів вже завдавали ударів.

На інфографіці – по яких російських складах боєприпасів на окупованій території та на території рф била Україна.
Удари по російських складах боєприпасівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У липні минулого року з різницею в кілька днів українські військові вразили три російські склади боєприпасів в окупованому Криму.

19 липня вибухи після атаки сталися на складі у Кіровському районі. Там зберігали артилерійські боєприпаси, мінометні міни, гранати та патрони. 22 липня після атаки безпілотників розпочалася детонація на складі боєприпасів у селі Октябрьське Красногвардійського району. Окупаційна влада евакуювала частину населення і зупиняла рух залізницею.

За два дні, 24 липня, безпілотники атакували склад БК у Джанкойському районі.

На початку 2024 року ЗСУ вдарили по російському складу боєприпасів у кримському селі Первомайське, а 17 квітня – у Джанкої. 26 липня в Новофедорівці було знищено ракети класу повітря-повітря.

На території росії двічі був атакований склад боєприпасів у селі Котлубань Волгоградської області – 16 листопада 2023-го та 8 березня цього року. Згідно з відкритими даними, у цьому селі розміщено арсенал головного ракетно-артилерійського управління.

21 червня було завдано успішного удару по складу з безпілотниками в Єйську в Краснодарському краї (територія військового полігону 726 навчального центру ППО). Було знищено: 20 дронів Shahed-136/Герань-2, 50 ударних безпілотників «Ланцет», 40 розвідувальних дронів ZALA та 10 розвідувальних БПЛА SuperCam. Також повідомлялося про загиблих серед інструкторів та технічного персоналу.

Три склади боєприпасів були уражені у Воронезькій області. У Сергіївці вночі 7 липня дрони вдарили по складу, де зберігалися ракети класу земля-земля, земля-повітря, танкові та артилерійські снаряди, патрони.

В Острогозьку на День незалежності України горів та детонував польовий склад боєприпасів. За інформацією ГУР, там зберігалися артилерійські та танкові снаряди, патрони до стрілецької зброї та ракети класу земля-повітря – всього понад 5 тисяч тонн боєприпасів.

Внаслідок атаки на склад у селі Солдатське, за непідтвердженою інформацією, вдалося знищити північнокорейські ракети.

На аеродромі Морозовськ у Ростовській області 3 серпня вдалося знищити склад авіаційних боєприпасів.

На інфографіці «Слово і діло» – останні найбільш масштабні нальоти дронів на росію та їх наслідки.

Нагадаємо, 24 серпня стало відомо, що Україна вперше застосувала нову ракету-дрон «Паляниця». «Слово і діло» зібрало її характеристики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: