МЗС України попередило Лукашенка про наслідки через зустріч із ватажком «ДНР»

Читать на русском
МЗС України заявляє, що зустріч Лукашенка з ватажком окупованої частини Донеччини Денисом Пушиліним матиме негативні наслідки для українсько-білоруських відносин.
president.gov.by

Зустріч білоруського диктатора Олександра Лукашенка з ватажком так званої ДНР Денисом Пушиліним матиме наслідки для відносин Києва з Мінськом.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило проведення зустрічі Лукашенка і Пушиліна 19 вересня, яке міністерство розцінює як черговий прояв зневаги Білорусі до суверенітету та територіальної цілісності України.

«Ця зустріч є ще одним підтвердженням, що позиція нинішньої влади Білорусі щодо суверенітету та територіальної цілісності України продиктована виключно вказівками Кремля і не має нічого спільного ні з міжнародним правом, ні з міжнародними зобов'язаннями Республіки Білорусь», - йдеться у заяві.

Також Україна відкидає лицемірну риторику Лукашенка про «принципи» співпраці з тимчасово окупованими територіями та вважає її підтримкою війни.

«Закликаємо білоруський народ усвідомити, що на тлі неодноразових контактів посадових осіб Білорусі з російськими маріонетками з наших тимчасово окупованих територій постійні заяви Олександра Лукашенка про його «теплі почуття до братнього українського народу» звучать як глузування, а його практичні дії руйнують принципи на яких будувалися відносини між українським та білоруським народами», - зазначили у МЗС.

Ці недружні дії не можуть залишитися без належного реагування та матимуть негативні наслідки для українсько-білоруських відносин, додали у міністерстві.

Як відомо, Лукашенко приймав Пушиліна у своїй адміністрації після зустрічі із керівництвом виборчих органів країн СНД.

Нагадаємо, військові з росії та Білорусі розпочали підготовку до проведення спільних стратегічних навчань.

А нещодавно білоруський диктатор заявив, що Сполучені Штати нібито готують ескалацію ситуації у Білорусі руками України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: