У річці Сейм зафіксовано повторне забруднення води – Міндовкілля

Читать на русском
Повторне забруднення продовжує рухатися руслом річки Сейм, а на річці Десна спостерігається стабілізація ситуації.
Укрінформ

Забруднювальні речовини продовжують рухатися по руслу річки Сейм. При цьому, на річці Десна ситуація стабілізувалася.

Про це Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України повідомило у Фейсбуці.

У Кабміні назвали суму збитків довкіллю через забруднення річок Сейм і ДеснаЕкологічні збитки від забруднення річок Сейм і Десна в Чернігівській та Сумській областях вже перевищили 405 мільйонів гривень.

«Повторне забруднення продовжує рухатися по руслу р. Сейм. Покращення фіксується по пункту с. Чумакове - прозорість води збільшилася, проте зберігається жовто-зелений відтінок, місцями — сіруватий. У пунктах с. Мутин та с. Озаричі вода мутна, рівень хімічного споживання кисню перевищує норму в 4,3 раза. Розчинений кисень відсутній», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, у пункті Батурин спостерігається потемніння води, незначний специфічний запах, мор риби не спостерігається.

«Хімічне споживання кисню перевищує норму у 1,1 раза. Кисневий режим в нормі. Перевищення по вмісту марганцю - до 1,3 раза. По азоту амонійному, залізу загальному, нітритах, фосфатах та хлоридах перевищення не зафіксовані», - зазначає відомство.

Далі по течії показники якості води за добу не змінилися. Вода світла, на дні осаду практично немає, неприємний запах відсутній, мор риби не спостерігається.

Водночас, у відомстві повідомили, що на річці Десна спостерігається стабілізація ситуації. Покращення фіксується по пункту с. Чумакове – прозорість води збільшилася, проте зберігається жовто-зелений відтінок, місцями – сіруватий.

«На всій протяжності у Чернігівській області вода посвітлішала, подекуди на дні осад темного кольору, неприємний запах та мор риби не спостерігаються. У річці з’являються живі водні біоресурси. Переміщення забруднення у Київській області не фіксується», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, забруднення в Сеймі та Десні було зафіксовано наприкінці серпня. За словами прем'єра Дениса Шмигаля, це пов'язано із викидом нечистот від роботи цукрового заводу у російському місті Тьоткіно.

15 вересня повідомлялося, що забруднення води річки Десна вже дійшло до Київської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: