У ГУР заявили про звільнення Вовчанського агрегатного заводу

Читать на русском
У ГУР повідомили про повну зачистку від російських окупантів території Вовчанського агрегатного заводу.
pravda.com.ua

Підрозділи Головного управління розвідки повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу. Усі 30 будівель заводу тепер передані під контроль ЗСУ.

Як повідомили у пресслужбі ГУР, окупантів знищено у всіх будівлях підприємства.

Ще одне місто-привид: військові показали, як зараз виглядає ВовчанськВовчанськ на Харківщині майже повністю зруйнований внаслідок ударів російської артилерії та дронів.

Про успішне завершення операції Кирилу Буданову доповіли сьогодні, 24 вересня, о 14:40.

«Бійці ГУР МОУ здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови. В окремих випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій. Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську «фортецю», задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45 бригади СпП повітряно-десантних військ», – розповіли у розвідці.

Під час боїв росіяни також активно застосовували значну кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБів та важкі вогнеметні системи «Солнцепьок».

Нагадаємо, російські війська почали штурмувати Вовчанськ у Харківській області у травні. У червні окупанти загрузли в міських боях, частину підрозділів було заблоковано на агрегатному заводі.

Наприкінці серпня там ще залишалися росіяни. За даними ЗСУ, вони готувалися до відновлення штурмів та деблокування агрегатного заводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: