Спікер Палати представників США вимагає від Зеленського звільнити посла Маркарову

Читать на русском
Конгрес звинувачує посла України Оксану Маркарову у втручання у виборчий процес у Сполучених Штатах.
Фото: УП

Спікер Конгресу США Майк Джонсон вимагає звільнити посла України в США Оксану Маркарову та каже про втручання у вибори.

Про це йдеться у заяві, яку Джонсон опублікував на сторінці у Х.

Лист починається з прохання до президента Володимира Зеленського негайно звільнити посла України в США Оксану Маркарову.

Одним з головних мотивів такого рішення став нещодавній інцидент під час візиту Зеленського на завод снарядів у Пенсильванії. За словами спікера, посол України Маркарова намагалася впливати на виборчий процес у Штатах.

«Посол Маркарова організувала захід, під час якого ви відвідали американське виробниче підприємство в ключовому штаті Пенсильванії, який очолює один із головних прихильників Камали Гарріс. На події не було жодного представника Республіканської партії, оскільки їх свідомо не запросили. Ця поїздка мала явний партійний характер, спрямований на підтримку демократів, і безсумнівно розцінюється як втручання України у виборчий процес», – йдеться в заяві Джонсона.

Спікер Конгресу зазначив, що відтепер республіканці втратили довіру до здатності посла Маркарової чесно виконувати дипломатичні функції в США. У підсумку Джонсон наголосив, що очікує на негайні дії Зеленського.

Нагадаємо, нещодавно експрезидент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що Володимир Зеленський прагне перемоги кандидата від Демократичної партії Камали Гарріс на майбутніх виборах президента США.

А зустріч Трампа та Зеленського, яка планувалась цього тижня, не відбудеться. За словами представника республіканців, зустріч між ними взагалі не була запланована.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: