Гарріс запевнила у непохитній підтримці України під час зустрічі із Зеленським

Читать на русском
Віцепрезидентка США Камала Гарріс запевнила Зеленського у подальшій підтримці України з боку Сполучених Штатів.
Фото: The NYT

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс. Кандидатка від демократів заявила про непохитну підтримку України.

Про це стало відомо зі спільного брифінгу у Білому домі.

Новий кандидат у президенти США від демократів: що потрібно знати про Камалу ГаррісНа інфографіці – що відомо про Камалу Гарріс, яка балотується у президенти США від Демократичної партії замість Джо Байдена.

Кандидатка на посаду президента США зазначила, що під час своїх розмов із Зеленським запевнила його в тому, що Сполучені Штати підтримують його погляд на завершення війни. Водночас вона додала, що в США є й ті, хто хотів би змусити Україну поступитися частиною своєї території, відмовитися від нейтрального статусу та безпекових союзів — саме цього прагне досягти путін.

Гарріс заявила, що будь-які пропозиції, які передбачають відмову України від частини своєї суверенної території, є «пропозиціями капітуляції, а не досягненням миру». Вона також підкреслила, що путін міг би завершити війну, якби вивів свої війська з українських територій.

«Українці героїчно захищають свої домівки, свою землю, свою свободу та демократію від жорстокого диктатора», — наголосила Гарріс.

Гарріс підтвердила, що США продовжуватимуть підтримувати Україну, вважаючи це стратегічно важливим для Америки, і додала, що якщо агресію путіна не зупинити, наступними його жертвами можуть стати країни НАТО.

Очікується, що сторони обговорять, серед іншого, ключові положення Плану перемоги президента Зеленського, а також інші аспекти двосторонньої співпраці.

Нагадаємо, Білий дім сьогодні виділив Україні нову військову допомогу на суму 7,9 млрд доларів. ЗСУ отримають додткову систему ППО Patriot.

Також у ЗМI повідомлялось, що команда Зеленського відмовилася від зустрічі із Трампом у його резиденції. Чи зустрінуться політики наразі невідомо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: