Лукашенко знову пригрозив НАТО ядерною зброєю у випадку «нападу на Білорусь»

Читать на русском
Лукашенко заявив, що росія застосує ядерну зброю, як тільки НАТО нападе на Білорусь. Диктатор також закликав домовлятись про мир в Україні.
Фото: AP

Олександр Лукашенко пригрозив країнам НАТО ядерною зброєю та третьою світовою війною у разі «нападу на Білорусь».

Його заяви цитує Белта.

Лукашенко закликав Україну і рф «закінчити драчку» і сісти за стіл переговорівОлександр Лукашенко заявив, що Україна та росія мають якнайшвидше розпочати переговори про завершення війни.

«Я на форумі говорив, що напад на Білорусь – це третя світова війна. Спасибі, нещодавно путін це підтвердив, вносячи поправки до ядерної доктрини, що напад на росію та Білорусь – ми застосовуємо ядерну зброю. Він підтвердив мої слова. У цьому була суть моєї заяви. Як тільки вони нападають на нас (НАТО є НАТО. Американці та поляки – вони вже вишикувалися вздовж кордону, особливо польського. Знаємо, що керівництво Польщі вже потирає руки), ми застосовуємо ядерну зброю. І росія за нас втягується», – заявив диктатор.

Він зазначив, що оскільки росії можуть відповісти на ядерний удар, вона застосує одразу весь арсенал, «а це вже світова війна». «Цього не хоче й Захід. Вони до цього не готові. Але ми їм відверто кажемо: червона лінія – це державний кордон. Наступили на неї – відповідь буде миттєвою», – додав він.

Білоруський диктатор також заявив, що треба зупинити війну в Україні та домовлятися про мир: «Слухайте, яка війна була Друга світова та Велика Вітчизняна. Білорусь взагалі знищили. І ми начебто вже ваше покоління, навіть моє, з німцями нормально розмовляли. Тобто пам'ять людська, яка б вона не була, все ж таки відшліфовує, зарубцьовує ці рани. Так само і з українцями. Тільки далі не треба заходити тут. І так уже навернули вище даху. Треба домовлятись. Це моя тверда позиція».

Нагадаємо, 17 вересня Олександр Лукашенко заявив, що США нібито готують «ескалацію ситуації» у Білорусі.

Днями володимир путін, оголошуючи про зміни в ядерній доктрині, повідомив, що росія також залишає за собою право застосувати ядерну зброю у разі агресії проти Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: