Україна повернула з окупованих територій ще групу дітей: подробиці

Читать на русском
На підконтрольні Україні території вдалося повернути ще 10 українських дітей та двох юнаків. Двоє з них були вихованцями Олешківського дитячого будинку-інтернату.
фото Дмитро Лубінець/Telegram

Україні вдалося повернути з тимчасово окупованих територій ще дев'ять підлітків віком від 13 до 17 років та двох юнаків. Деякі з юних українців мають інвалідність та тяжкі захворювання.

Про це повідомили у Telegram голова ОПУ Андрій Єрмак та уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець ввечері 27 вересня.

«Ще 9 наших дітей повертаються додому у рамках ініціативи президента України Bring Kids Back UA. Вік дітей – від 13 до 17 років», – написав Єрмак.

Серед тих, кого повернули – двоє дітей, які були вихованцями Олешківського дитячого будинку-інтернату у Херсонській області.

Як уточнив омбудсмен Дмитро Лубінець, повернуті українці – з Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму. Деякі з повернутих дітей на початку повномасштабного російського вторгнення до України перебували в Олешківському дитячому будинку-інтернаті. Згодом їх окупаційна влада вивезла до Скадовська і в росію.

Сьогодні кожен із цих дітей повернувся до своєї родини.

Повернути українців вдалося за посередництва Держави Катар.

Зазначимо, вдень Лубінець спростував інформацію про підготовку «обміну дітьми» з росією. За його словами, так говорити не коректно, Україна жодних дітей у рф не викрадала і не депортувала.

Нагадаємо, 13 вересня Україна провела новий обмін полоненими з росією, вперше за довгий час повернули жінок. У ГУР розповіли деталі обміну полоненими та показали фото.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: