Український легіон розпочав набір добровольців за кордоном: де відкрили перший центр рекрутингу

Читать на русском
У Польщі відкрили перший рекрутинговий центр у рамках програми Український легіон, спрямованої на набір до ЗСУ українців за кордоном.
Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони відкрило у Польщі перший рекрутинговий центр у рамках програми Український легіон, спрямованої на набір до ЗСУ українців, які мешкають за кордоном.

Про це йдеться у заяві відомства.

Уряд спростив процедуру військового обліку для українців за кордономКабмін ухвалив зміни до постанов, що регулюють військовий облік та мобілізацію. Вони стосуються, зокрема, військовозобов'язаних українців, які перебувають за кордоном.

Перший такий центр відкрили у польському Любліні на базі українського консульства. Консультуватимуть громадян понад півтора десятка співробітників-офіцерів ЗСУ, відряджених з України.

«На базі центру працює військово-лікарська комісія (ВЛК), до складу якої входять лікарі та медичний персонал з усім необхідним обладнанням для проведення обстежень та видачі висновків про придатність до служби. Після оформлення підготовка добровольців проходитиме на полігоні, розгорнутому польською стороною», – розповіли у Міноборони.

Там додали, що Україна займається формою та тиловим забезпеченням легіону, а польська сторона – озброєнням та технікою.

«Після підписання контракту добровольці вирушають на полігон для проходження навчання, яке триватиме 35 днів. Надалі військовослужбовці можуть бути направлені на підвищення навичок на одну з європейських баз НАТО ще на кілька місяців», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, про створення Українського легіону було оголошено 8 липня. До його складу зможуть вступити громадяни України, які перебувають на території ЄС.

Раніше у Міноборони Польщі розповіли, як проходитиме процес формування Українського легіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: