Стало відомо, скільки боєприпасів у рамках чеської ініціативи вже передали Україні

Читать на русском
Посол України у Празі Василь Зварич повідомив, що з 500 тисяч боєприпасів в Україну привезли вже третину.
mil.in.ua

Понад третину із 500 тисяч боєприпасів, які мають бути передані Україні в рамках чеської ініціативи до кінця року, вже отримали ЗСУ.

Про це повідомив посол України в Празі Василь Зварич в інтерв'ю чеському агентству новин ČTK.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

За словами Зварича, українським військовим потрібні передусім боєприпаси калібру 155 мм. На сьогодні понад третина з усієї запланованої партії снарядів уже в Україні.

Він додав, що Україна веде переговори з міністерством оборони Чехії щодо розширення ініціативи. Посол нагадав, що ця ініціатива має стати інструментом інвестування в українське виробництво боєприпасів.

При цьому Зварич висловив думку, що Україна не має бути обмежена у використанні поставленої зброї для ураження військових цілей на території росії.

Нагадаємо, у червні прем'єр-міністр Петро Фіала повідомив, що Чехія поставила Україні першу партію артилерійських снарядів відповідно до чеської програми допомоги.

Згодом стало відомо, що Чехія також має намір направити частину відсотків, отриманих від заморожених російських активів, на закупівлю боєприпасів для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: