ВАКС продовжив арешт прокурора ОГП, Апеляційна палата залишила його в СІЗО

Читать на русском
Антикорупційний суд продовжив тримати в СІЗО одного з прокурорів ОГП, а Апеляційна інстанція це рішення підтримала.
фото: radiosvoboda.org

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці строку тримання під вартою прокурора Офісу генерального прокурора Олега Гунька, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 170 тисяч доларів неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження. Це рішення підтвердила Апеляційна палата ВАКС.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС, не зазначаючи прізвища прокурора.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Гунька. 18 липня ВАКС заарештував його на два місяці з альтернативою 4 млн грн застави. 9 вересня суд продовжив арешт ще на два місяці, але зменшив заставу до 3 млн грн. Захисник Гунька подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційна палата розглянула апеляційну скаргу захисника на ухвалу слідчого судді ВАКС від 09.09.2024 року про продовження одному з прокурорів Офісу Генпрокурора строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 3 млн грн. За результатами розгляду колегія суддів АП ВАКС залишила без задоволення апеляційну скаргу захисника, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує Апеляційна палата.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох прокурорів Офісу генпрокурора на гарячому. За версією слідства, вони отримали 170 тисяч доларів неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження, яке розслідують. Прокурора ОГП Олега Гунька затримали.

Раніше НАБУ і САП проводили обшуки у старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції В'ячеслава Поталапа та прокурора відділу Спеціалізованої екологічної прокуратури Андрія Грицана у справі прохання та одержання неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: