САП скерувала до суду справу нардепа Клочка про незаконне збагачення

Читать на русском
Антикорупційний прокурор затвердив і скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного члена парламенту.
фото: Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата від фракції «Слуги народу» Андрія Клочка про незаконне збагачення.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвища фігуранта.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Клочка.

«3 жовтня 2024 року прокурором САП до Вищого антикорупційного суду направлено обвинувальний акт у провадженні за обвинуваченням чинного народного депутата України у незаконному збагаченні на 11 млн грн», – інформує прокуратура.

Як відомо, суд застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 12 млн грн з обов'язками до нардепа Клочка. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у справі та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили нардепу Андрію Клочку про підозру у незаконному збагаченні. За версією слідства, у 2020-2021 роках нардеп набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн. Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 млн грн. Йдеться про 3 земельні ділянки на Київщині, 5 квартир у столиці, 2 нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz, переважну кількість якого він оформив на мати та сестру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: