Безкоштовне харчування для учнів початкових класів впровадили з жовтня – МОН

Читать на русском
В Україні вже запровадили безкоштовне харчування для учнів початкових класів на 2024 рік, повідомили у МОН.
фото facebook.com Андрій Отрішко

Українських школярів 1–4 класів забезпечили безкоштовним одноразовим харчуванням з цього місяця.

Про це повідомила пресслужба МОН.

Шкільне харчування в Європі: у яких країнах безкоштовно годують дітейВ Україні дітей у початковій школі хочуть забезпечити гарантованим безкоштовним харчуванням. Яка практика в інших країнах Європи – на інфографіці.

«З жовтня уряд забезпечить безкоштовним одноразовим харчуванням учнів 1–4 класів. Для цього з ініціативи президента України на 2024 рік із бюджету виділено 2 мільярди гривень, які будуть передані місцевим громадам у формі субвенції», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше гарячими обідами забезпечували лише учнів пільгових категорій, а фінансування покривалося за рахунок місцевих бюджетів.

А державна субвенція допоможе гарантувати належний рівень харчування для всіх учнів початкових класів, а також сприятиме формуванню правильних харчових звичок із раннього віку, додали у МОН.

Нагадаємо, на початку вересня президент Володимир Зеленський анонсував нову програму безкоштовного харчування для дітей 1-4 класів. Також повідомлялося, що ООН допоможе забезпечити харчуванням українських школярів в 16 ​​регіонах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: