Наступний тиждень може стати позитивним для нашого бачення закінчення війни – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський вважає, що наступний тиждень може стати позитивним для захисту України та українського бачення того, як має закінчитись війна.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що наступний тиждень може стати позитивним для захисту України та українського бачення того, як має закінчитись війна.

Про це він повідомив під час вечірнього звернення.

Українська сторона готується до зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», яка відбудеться наступного тижня. За словами президента, рішення, які можуть бути прийняті під час переговорів, можуть стати позитивним для захисту України.

«Цей тиждень може стати позитивним для нашого захисту, для нашого бачення того, як має закінчитись війна. Ми для цього все зробимо, на сто відсотків зробимо», – наголосив Зеленський.

За словами президента, найближчими днями пройдуть політичні консультації між українськими урядовцями та дипломатами.

«Говоритимуть також військові по наповненню воєнних пунктів Плану перемоги. Це те, що може доволі швидко посилити Україну, українські позиції – наш фронт передусім. І все, що зазначено в Плані, абсолютно реально для наших партнерів. Є у світу цей ресурс посилення, який дозволить рухатись вперед за Формулою миру», – додав Зеленський.

Попереднє засідання у форматі «Рамштайн» відбулося 6 вересня. За його підсумками стало відомо, що союзники, зокрема США, Іспанія, Нідерланди, Німеччина, Канада та Британія, виділили ЗСУ нові пакети допомоги.

Раніше Володимир Зеленський повідомляв, що у жовтні на «Рамштайні» партнери мають визначити спільні кроки щодо посилення тиску на росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: