За добу на фронті відбулося майже 170 бойових зіткнень: де саме точилися бої

Читать на русском
Росіяни задіяли для ураження 1410 дронів-камікадзе та здійснили 5130 обстрілів, з них 144 - із реактивних систем залпового вогню.
Фото: Reuters

За добу 6 жовтня на фронті відбулося 169 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському, Куп’янському та Курахівському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

ЗСУ уразили три командних пункти рф ракетами Storm Shadow – ГенштабСили оборони України уразили ракетами Storm Shadow та реактивними снарядами GMLRS три командних пункти російських військ.

Як зазначається, вчора ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 82 авіаудари, зокрема, скинув 130 КАБів. Крім цього, росіяни задіяли для ураження 1410 дронів-камікадзе та здійснили 5130 обстрілів, з них 144 - із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку ворог намагався шість разів штурмувати неподалік Липців, Вовчанська та Стариці.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 22 атаки загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії ворога неподалік Лозової, Новоосинового, Кучерівки, Петропавлівки, Степової Новоселівки, Піщаного, Глушківки та Кругляківки. На даному напрямку агресор активно застосовував авіацію.

На Лиманському напрямку ворог, за підтримки авіації, атакував 10 разів. Намагався вклинитися в українську оборону поблизу Новосадового, Макіївки, Греківки та Торського.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 12 штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського та Новосадового.

На Краматорському напрямку загарбники атакували десять разів у районах Ступочок, Часового Яру, Калинівки та Григорівки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 15 атак неподалік Дачного та Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 30 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Новоторецьке, Селидове, Крутий Яр, Лисівка та Промінь. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу населених пунктів Селидове та Крутий Яр.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 26 атак. Найактивніше загарбники намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Костянтинівка та Цукурине. Окрім того, ворог атакував у бік Новоселидівки, Ізмайлівки, Гострого, Максимільянівки, Катеринівки та Антонівки.

На Времівському напрямку ворог здійснив чотири безуспішні штурми українських позицій в районі Богоявленки.

На Оріхівському напрямку загарбники один раз безуспішно атакували у бік Новоданилівки.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Нагадаємо, що втрати російської армії в Україні станом на 6 жовтня становлять 660 тисячі 470 військових. За останню добу ЗСУ ліквідували 1250 окупантів.

Також Сили оборони збили літак російських військ в районі Костянтинівки Донецької області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: