Україна залишилась у підвішеному стані після візиту Зеленського до США – WP

Читать на русском
План перемоги України, представлений Зеленським у США, не отримав належної підтримки серед американських політиків та військових.
Фото: AP

Під час нещодавнього візиту до США Володимир Зеленський не отримав належної уваги та значної підтримки його «плану перемоги» у війні з рф. Реакція американських політиків і військових на його стратегію залишається невизначеною.

Про це повідомляє The Washington Post.

Зеленський анонсував нову зустріч у форматі «Рамштайн» та озвучив її метуУкраїна та партнери працюють над організацією нової зустрічі у форматі Рамштайн. Вона має відбутися у жовтні.

У виданні нагадують, що президент США Джо Байден не погодився зняти обмеження на удари по території росії, про що просив Зеленський під час візиту у США. Крім того, український лідер став учасником політичної боротьби між кандидатами на майбутніх виборах у США, що ускладнює ситуацію.

Водночас Україна, яка значною мірою покладається на підтримку США у війні з росією, залишається непевною щодо її тривалості на фоні зниження уваги до конфлікту та ескалації напруженості на Близькому Сході.

Зеленський матиме ще одну можливість представити свій план на зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Рамштайні, де також буде присутній Байден. Хоч про обмеження на ракетні удари не йдеться, Київ може отримати нові форми підтримки.

Нагадаємо, наприкінці вересня президент України Володимир Зеленський провів зустріч з американським колегою Джо Байденом. Лідери обговорили «план перемоги» України та подальшу підтримку США.

Відповідаючи на запитання журналіста, який результат візиту до США для президента є найважливішим, він відповів: «Я думаю, що ми зберегли двопартійну підтримку України».

Також нещодавно Зеленський наголосив, що наступний тиждень є важливим для України. Рішення, які можуть бути прийняті під час переговорів у Рамштайні, можуть стати позитивним для захисту держави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: