Фіцо пообіцяв блокувати вступ України до НАТО, доки буде на посаді

Читать на русском
Прем'єр Словаччини Фіцо висловився проти вступу України до НАТО, наголосивши на необхідності ратифікації цього рішення всіма членами Альянсу.
Фото: AP

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив проти членства України в НАТО та заявив, що Захід хоче війни в Україні і продовжує її лише тому, щоб «поставити росіян на коліна».

Про це повідомляє видання Pravda.

Фіцо заявив, що членство України в НАТО «корисне лише для Третьої світової війни»Прем'єр Словаччини проти членства України в НАТО і вважає, що воно лише спровокує глобальний конфлікт. Водночас він підтримує амбіції України, пов'язані із членством у ЄС.

Фіцо заявив, що згоден з членством України в Євросоюзі, навіть якщо це, за його словами, «перекрита дорога» ще на кілька років, але він проти того, щоб Україна стала членом НАТО. Прем'єр-міністр акцентує увагу на тому, що членство має бути ратифіковане всіма державами НАТО.

«Поки я буду прем’єр-міністром Словацької Республіки, я керуватиму депутатами, яких я, як голова партії, тримаю під політичним контролем, щоб вони ніколи не погоджувалися на членство України в НАТО», - заявив прем'єр-міністр Словаччини.

Фіцо також повторив своє попереднє твердження, що членство України в Альянсі може стати приводом для початку третьої світової війни.

Крім того, посадовець вкотре наголосив на тому, що Захід хоче війни в Україні. За його словами, війна триває лише тому, що її підтримує Захід, щоб «поставити росіян на коліна».

«Існує військовий конфлікт у країні, яка є сусідом Словаччини, де справді вбивають слов'ян і де Європа суттєво підтримує це вбивство», - заявив Фіцо. Також, на його думку, конфлікт неможливо вирішити військовим шляхом.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Словаччини заявив про бажання поновити «нормальні» відносини з росією після закінчення війни в Україні.

Також раніше повідомлялось, що прем’єр Словаччини Фіцо планує переконати Україну не припиняти транзит газу після 2024 року. За його словами, Словаччина підтримує євроінтеграцію України і розраховує на дружні кроки з боку Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: