Путін перестав літати до своєї резиденції в Сочі через атаки безпілотників – розслідування

Читать на русском
Путін перестав відвідувати свою резиденцію в Сочі після того, як до регіону почали долітати українські безпілотники.
Коммерсантъ

Російський диктатор володимир путін перестав відвідувати резиденцію в Сочі, побоюючись за своє життя після атак безпілотників на об'єкти у місті.

Про це джерело, знайоме з президентом, розповіло виданню «Проект».

Що спільного у країн, які прийняли путіна під час повномасштабної війниПутін за час повномасштабної війни відвідав 15 країн, 13 із них – авторитарні. Більше – на інфографіці.

Згідно з графіком публічних виступів, цього року путін провів лише одну зустріч у Сочі – 6 березня з головою МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. З того часу він не з'являвся на чорноморському узбережжі Краснодарського краю, хоча до цього року проводив у Сочі значну частину весни та осені.

Минулого року путін провів у резиденції «Бочаров ручей» рекордно мало часу. Офіційно він був у Сочі лише 8 днів, тоді як до пандемії залишався там на 30 і більше днів на рік.

Найбільше часу путін проводив у Сочі у травні та в «оксамитовий сезон» – у вересні, жовтні та листопаді, йдеться у розслідуванні.

У вересні-жовтні 2023 року до Сочі почали долітати українські безпілотники. Зокрема, один із дронів упав на територію сочинського аеропорту та пошкодив гелікоптерний майданчик.

Як йдеться у розслідуванні, зміну звички путіна багато часу проводити в Сочі помітили чиновники: за словами джерела, цю тему вони обговорюють між собою, дивуючись, чому їх перестали запрошувати туди на зустрічі. Співрозмовник видання, близький до президента рф, зазначив, що той став побоюватися за своє життя і тому перестав літати на південь.

Как война забрала у Путина любимый курорт и праздник с Кабаевой? | Проект.ДеталиПроект

Нагадаємо, у травні минулого року путін, ймовірно, знаходився у своїй резиденції в Ново-Огарьові, коли безпілотники атакували Москву та Підмосков'я.

У вересні 2023-го дрони намагалися атакувати резиденцію російського диктатора у Тверській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: