В Раду внесли постанову про виключення депутатів-утікачів зі складу комітетів

Читать на русском
У Верховній раді запропонували виключити з комітетів нардепів-втікачів Андрія Одарченка і Артема Дмитрука.
фото Вікіпедія

Депутата Артема Дмитрука, який втік з України, та нардепа під слідством НАБУ Андрія Одарченка хочуть виключити з комітетів Верховної ради.

Відповідний проєкт постанови зареєстровано на сайті ВР 7 жовтня. Одним з ініціаторів є Давид Арахамія.

Зокрема, проєктом постанови про внесення змін до постанови Верховної ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної ради України дев’ятого скликання» пропонується:

  • відкликати Одарченка Андрія – народного депутата України, з посади члена Комітету з питань антикорупційної політики, обраного за квотою фракції партії Слуга народу;
  • відкликати Дмитрука Артема – народного депутата України, депутатська група «Відновлення України», з посади члена Комітету з питань правоохоронної діяльності, обраного за квотою фракції партії Слуга народу.

Нагадаємо, 25 серпня стало відомо, що позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав інтереси церкви Московського патріархату, втік за кордон. Після цього прокуратура повідомила йому про підозру в нападі на правоохоронця та військового. Крім того, ДБР відкрило провадження за фактом незаконного перетину кордону.

29 серпня депутата оголосили у міжнародний розшук, суд заочно заарештував його.

Наразі Дмитрук у Лондоні, але сьогодні, за даними ЗМІ, він у режимі онлайн брав участь у голосуванні правоохоронного комітету ВР.

У свою чергу, ВАКС заочно заарештував нардепа Одарченка, який виїхав до Румунії і попросив там прихисток.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: