Нардеп Дмитрук заявив про своє затримання у Великій Британії

Читать на русском
Депутат-втікач ВР Артем Дмитрук заявив, що його було затримано у Великій Британії, де вже відбулось судове засідання.
Фото: instagram/artem__dmytruk

Нардеп-втікач Артем Дмитрук розповів, що у вівторко, 24 вересня, його затримували британські правоохоронці та вже відбулось судове засідання.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Зеленський вимагає моєї термінової екстрадиції. Сьогодні в рамках цього процесу я був затриманий співробітниками правоохоронних органів – після цього відбулося судове засідання. Скажу одне: я буду залишатися з вами на зв'язку», - заявив Дмитрук у відео.

Як відомо, нардеп розповів у коментарі британському виданню The Independent, що був змушений втекти з України через його позицію щодо закону про заборону РПЦ, заявивши, що оскаржуватиме у суді свою екстрадицію.

Нагадаємо, наприкінці серпня Артем Дмитрук втік з України. Після цього прокуратура повідомила йому про підозру в нападі на правоохоронця та військового. Крім того, ДБР відкрило провадження за фактом незаконного перетину кордону.

29 серпня народного депутата оголосили у міжнародний розшук, суд заочно заарештував його.

У Держбюро розслідувань розповіли деталі схеми виїзду Дмитрука з України. Трьом причетним до його втечі особам повідомили про підозру. Також заарештовано одного з організаторів незаконної схеми.

Пізніше нардепа Дмитрука помітили в Лондоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: