ДБР встановило, як нардеп Дмитрук виїхав за кордон і повідомило про підозру причетним

Читать на русском

Правоохоронці повідомили про підозру особам, які незаконно переправили через кордон нардепа Артема Дмитрука.
Фото: УНІАН

Правоохоронці повідомили про підозру трьом особам, які незаконно переправили через державний кордон народного депутата Артема Дмитрука.

Про це повідомляють ДБР та Офіс генпрокурора.

ЗМІ опублікували відео нардепа-втікача Дмитрука в аеропорту КишиневаДмитрук, якого підозрюють у нападах на правоохоронця та військового, втік з України, пішки перетнувши кордон з Молдовою через пункт пропуску Паланка.

За даними слідства, нардеп незаконно перетнув кордон 23 серпня поблизу пункту пропуску «Павлівка» на кордоні України та Молдови. Операцію з переправлення було ретельно сплановано та заздалегідь організовано, зазначили правоохоронці.

«Депутат виїхав з Києва близько першої години дня у напрямку Одеси. За кермом авто перебувала інша особа. Завдяки аналізу відео з камер відеоспостереження на автотрасі Київ-Одеса, допиту водія та відпрацюванню низки оперативних версій встановлено, що народний депутат вийшов з машини на трасі поблизу одного з населених пунктів Роздільнянського району Одещини. Близько п’ятої години вечора він пересів в інше авто, за кермом якого перебував інший фігурант, а також організатор схеми переправлення. Близько дев’ятої вечора вони доставили депутата до кордону, після чого він пішки незаконно залишив Україну», – розповіли у ДБР.

Усіх осіб, які допомогли Дмитруку втекти, в тому числі з боку Молдови, встановлено. Фігуранти вже неодноразово потрапляли у поле зору правоохоронців як люди, які можуть бути причетними до незаконного переправлення громадян через кордон.

Організатор та один із фігурантів наступного дня також також втекли до Придністровської ділянки Молдови.

ДБР повідомило про підозри трьом учасникам незаконного переправлення осіб через державний кордон за ч. 2 ст. 332 КК України. Двом заочно, одного фігуранта затримано, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, після втечі Дмитрука прокуратура повідомила йому про підозру у нападі на правоохоронця та військового. Крім того, ДБР порушило кримінальну справу за фактом незаконного перетину кордону.

29 серпня народного депутата оголосили у міжнародний розшук, суд заочно заарештував його.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: