Екстрадиція нардепа Дмитрука: Офіс генпрокурора зробив заяву

Читать на русском
Офіс Генпрокурора зараз готує матеріали для екстрадиції народного депутата України Дмитрука, який перебуває у розшуку.
Фото Слово і діло

Офіс Генпрокурора співпрацює з міжнародними партнерами щодо видачі народного депутата України Артема для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомили у пресслужбі ОГП у четвер, 26 вересня.

Нардеп Дмитрук заявив про своє затримання у Великій БританіїДепутат-втікач ВР Артем Дмитрук заявив, що його було затримано у Великій Британії, де вже відбулось судове засідання.

В ОГП не називають ім'я нардепа, але за описом справи очевидно, що йдеться про Артема Дмитрука, який втік з України до Британії.

«У межах співпраці з компетентними органами іноземної країни Офіс Генпрокурора готує матеріали для видачі(екстрадиції) народного депутата України, який перебуває у розшуку у зв’язку з переховуванням від органів правосуддя в Україні», – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що місцезнаходження депутата встановлено і судом йому визначено запобіжний захід.

Правоохоронці нагадали, що Дмитрука підозрюють у вчиненні нападів групою осіб на правоохоронця та військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганстві.

За клопотанням прокуратури Печерський районний суд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 25 серпня стало відомо, що позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав інтереси церкви Московського патріархату, втік за кордон.

Після цього прокуратура повідомила йому про підозру в нападі на правоохоронця та військового. Крім того, ДБР відкрило провадження за фактом незаконного перетину кордону.

29 серпня народного депутата оголосили у міжнародний розшук, суд заочно заарештував його.

У Держбюро розслідувань розповіли деталі схеми виїзду Дмитрука з України. Трьом причетним до його втечі особам повідомили про підозру. Також заарештовано одного з організаторів незаконної схеми.

Пізніше нардепа Дмитрука помітили у Лондоні. А 24 вересня він сам вийшов на зв'язок у соцмережі та повідомив, що його затримували британські правоохоронці і вже відбулося судове засідання щодо його екстрадиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: