У Литві розпочалися масштабні навчання за участю країн НАТО

Читать на русском
Міжнародні військові навчання Залізний вовк-2024 триватимуть 10 днів. У них візьмуть участь представники Бельгії, Чехії, США, Люксембургу, Норвегії, Нідерландів та Німеччини.
фото / J. Stacevičiaus / LRT nuotr

У Литві з 7 жовтня стартують міжнародні військові навчання «Залізний вовк-2024-II». Вони триватимуть 10 днів. Військові відпрацьовуватимуть планування та проведення наступальних та оборонних операцій.

Про це йдеться у заяві Збройних сил Литви, повідомляє ЄП.

Україна вперше долучилась до навчань НАТО з протидії дронамУкраїнські військові вперше доєднались до навчань НАТО з протидії безпілотникам, які зараз проходять у Нідерландах.

Навчання відбуватимуться на полігоні імені генерала Сільвестраса Жукаускаса. У них візьмуть участь понад 3200 литовських та союзних військовослужбовців та 700 одиниць військової техніки.

Окрім литовських військових, у навчаннях візьмуть участь представники Бельгії, Чехії, США, Люксембургу, Норвегії, Нідерландів та Німеччини.

Військові відпрацьовуватимуть планування та проведення наступальних та оборонних операцій вдень та вночі, а також взаємодію між підрозділами.

Литовців попередили про пересування дорогами військової техніки у зв'язку з навчаннями.

Зазначимо, що навчання «Залізний вовк» проводяться щорічно навесні та восени для оцінки боєздатності батальйонів, що входять до складу піхотної бригади «Залізний вовк», та повної інтеграції бойової групи передової присутності НАТО.

Нагадаємо, Україна у вересні вперше приєдналася до навчань НАТО щодо протидії дронам. Також повідомлялося, що росія та Білорусь знову проведуть спільні військові навчання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: