В ОПК України вперше в історії з'явилися приватні виробники ракет

Читать на русском
В Україні на приватному ринку з'явилися виробники ракет для ОПК, чого ніколи раніше не було.
фото РНБО

ОПК України постійно розвивається, за останній рік з'явилося багато приватних виробників важкого озброєння та техніки. Зокрема, вперше виробництвом ракет зайнявся приватний сектор.

Про це повідомила заступниця міністра зі стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр під час інвестиційного форуму Defense Tech Valley, пише Укрінформ.

Досягнення українського ОПК під час повномасштабної війниЯк розвивається оборонно-промисловий комплекс України під час повномасштабної війни – на інфографіці.

За її словами, в Україні з'явилися приватні виробники броньованої техніки, і деяким із них вдалося наростити виробництво до 3 од. машин на місяць.

«Ще на приватному ринку з'явилися виробники ракет, чого раніше ніколи не було. Ракетну програму було закрито, і нею займалися виключно державні підприємства. А сьогодні тут приватний ринок. Я вважаю, це великий крок вперед», – розповіла заступниця міністра.

А за кількістю вироблених артилерійських систем на місяць Україна стала першою у світі, зазначила Гвоздяр.

Вона додала, що роль держави у таких проєктах полягає у супроводі виробників, допомоги з певними специфічними комплектуючими, а також у наданні технічної документації. Також держава допомагає бізнесу встановити партнерські відносини із існуючими держвиробниками.

Нагадаємо, глава Міноборони Рустем Умєров повідомив, коли чекати подробиць про велику ракетну програму. Раніше Україна розпочала власне виробництво 155-мм артилерійських снарядів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: