СБУ затримала навідників ракет на Дніпропетровщину

Читать на русском
Шпигуни готували ворогові координати для повітряних ударів по локаціях Сил оборони та об'єктах Укрзалізниці.
фото СБУ

Служба безпеки затримала ще двох учасників агентурної мережі ФСБ рф, яку викрили у серпні цього року на Дніпропетровщині.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 7 жовтня.

Затримано навідника російських авіабомб на базу спецназу ГУР у ХарковіЗрадником виявився продавець із магазину парфумерії у місцевому ТРЦ. Він вистежував та випитував дані про базування Сил оборони.

Тоді контррозвідники СБУ затримали шістьох учасників ворожого осередку, корегували ракетно-дронові атаки рф по регіону. Основними цілями ворога були об'єкти військової та критичної інфраструктури.

Повідомляється, що затримано ще двох агентів цієї групи. Ними виявилися 56-річний керівник охорони одного з місцевих підприємств та 48-річна безробітна, яка проживала у передмісті Дніпра.

Агенти діяли окремо один від одного, але під наведенням загального російського куратора. За його вказівкою фігуранти готували координати для повітряних ударів по локаціях Сил оборони та об'єктах Укрзалізниці, які задіяні в переправці бойової техніки та боєприпасів на фронт. Також зловмисники відстежували маршрути руху військових колон ЗСУ у напрямку передової.

Щоб отримати розвіддані, ворожі поплічники об'їжджали вулиці Дніпра та прилеглих територій, де фіксували об'єкти. Надалі агенти готували звіти, які надсилали ФСБ у вигляді геолокацій потенційних цілей.

Контррозвідники СБУ затримали обох фігурантів на місцях проживання.

Слідчі повідомили агентам про підозру у державній зраді, скоєної в умовах воєнного стану. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше було затримано навідника російських КАБів на Харківщину, а також коригувальника ударів росіян по Києву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: