Зеленський зустрівся з Папою Римським і подарував йому картину, присвячену трагедії у Бучі

Читать на русском

Зеленський провів переговори з Папою Римським у Ватикані. Головною темою стало повернення українців із російського полону.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 11 жовтня, зустрівся у Ватикані з Папою Римським Франциском.

Про це йдеться у Telegram-каналі президента та на сайті Vatican News.

Папа Римський розкритикував заборону РПЦ в УкраїніЗгідно з його словами, тим, хто хоче молитися, треба дозволити молитися в тій церкві, яку вони вважають своєю.

Як повідомив Зеленським, одним із головних питань на зустрічі з Папою Римським було повернення українців із російського полону – Україна розраховує на сприяння Святого Престолу.

«Вчора стало відомо, що в полоні в Росії загинула українська журналістка Вікторія Рощина. Для багатьох українських журналістів, які знали Вікторію, її загибель – це справжній удар. І в російському полоні залишаються ще багато інших журналістів, громадських діячів, керівників громад з окупованої території, навіть просто звичайних людей, які були захоплені під час російської окупації», – зазначив він.

У пресслужбі Ватикану повідомили, що зустріч Зеленського та Папи Римського тривала 35 хвилин.

Після приватної бесіди президент подарував Папі картину олією, що зображує «Різню в Буча. Історія Марічки».

Папа Римський, у свою чергу, вручив Зеленському литий бронзовий барельєф квітки, що розпускається, з написом «Мир – тендітна квітка», а також Послання до Всесвітнього дня миру 2024 року, присвячене штучному інтелекту.

Нагадаємо, у березні Папа Римський Франциск закликав росію та Україну до обміну військовополоненими за формулою «всіх на всіх».

Також, говорячи про війни в Україні та Секторі Гази, він заявив, що «мир шляхом переговорів кращий, ніж нескінченна війна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: