«Рамштайн» за участю лідерів країн найближчим часом не відбудеться – ЗМІ

Читать на русском
За інформацією ЗМІ, нове засідання Рамштайну, швидше за все, відбудеться вже після президентських виборів у США.
Офіс президента

Засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» за участю лідерів країн, найімовірніше, не відбудеться найближчим часом.

Про це повідомляє німецький телеканал ZDF.

Як відомо, президент США Джо Байден планує у четвер прибути до Німеччини з візитом, який раніше був відкладений через ураган «Мілтон».

Зазначається, що програма візиту американського лідера буде значно скорочена і обмежена лише одним днем – п’ятницею, 18 жовтня.

Згідно з інформацією ЗМІ, це означає, що зустрічі у форматі «Рамштайн» найближчим часом не буде, однак підтвердження відповідної інформації з інших джерел наразі немає.

Телеканал також повідомив, що пакет допомоги від Німеччини, який мав бути оголошений на засіданні «Рамштайну» 12 жовтня, канцлер Олаф Шольц оголосив на зустрічі з Володимиром Зеленським.

Як зазначив журналіст Ельмар Тевессен, подальші рішення у форматі «Рамштайн», найімовірніше, будуть ухвалювати лише після результатів президентських виборів у США.

Відомо, що президент США Джо Байден, який скасував візит до Німеччини через ураган «Мілтон», має намір відвідати Берлін наступного тижня.

Нагадаємо, засідання «Рамштайну» на рівні лідерів держав мало відбутися 12 жовтня у Німеччині. Однак Байден переніс поїздку до Німеччини на більш пізній термін через наближення потужного урагану «Мілтон».

У Пентагоні повідомляли, що зустріч Контактної групи з оборони України можуть об'єднати із засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: