Візит Байдена до Німеччини відбудеться наступного тижня – ЗМІ

Читать на русском
Президент США Джо Байден, який скасував візит до Німеччини через ураган Мілтон, має намір відвідати Берлін наступного тижня.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден, який скасував візит до Німеччини через ураган «Мілтон», має намір відвідати Берлін наступного тижня.

Про це повідомляє Der Spiegel.

Президент прокоментував рішення Байдена відкласти поїздку до Німеччини на «Рамштайн»Президент Володимир Зеленський відреагував на перенесення засідання Рамштайну через рішення Джо Байдена скасувати поїздку до Німеччини.

За даними журналістів, підготовка візиту вже ведеться за лаштунками у федеральному уряді та органах безпеки.

Очікується, що наступної п'ятниці, 18 жовтня, Байден проведе зустрічі з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і федеральним канцлером Олафом Шольцем.

«Візит Байдена до Берліна – це свого роду прощальний візит президента перед майбутніми виборами на початку листопада. Спочатку запланований як офіційний державний візит із офіційним банкетом та іншими почесними заходами, зараз програма суттєво скоротилася», – наголошує видання.

Поки невідомо, чи візьме американський лідер участь у засіданні у форматі «Рамштайн», як планувалося спочатку. При цьому очікується, що Байден обговорить із німецькими політиками ситуацію в Україні та на Близькому Сході.

Нагадаємо, засідання «Рамштайну» на рівні лідерів держав мало відбутися 12 жовтня у Німеччині. Однак Байден переніс поїздку до Німеччини на більш пізній термін через наближення потужного урагану «Мілтон».

У Пентагоні повідомляли, що зустріч Контактної групи з оборони України можуть об'єднати із засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: