Байден під час останнього виступу в ООН на посаді президента зробив заяву щодо України

Читать на русском
У своїй останній промові на Генасамблеї ООН Джо Байден запевнив, що США не зупиняться у підтримці України та закликав до цього весь світ.
фото АР/Радіо Свобода

Країни-члени ООН не повинні втомлюватися від війни та не повинні припиняти підтримувати Україну, щоб країна змогла здобути перемогу над росією.

Про це заявив президент США Джо Байден, виступаючи на 79-й Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, передає Укрінформ у вівторок, 24 вересня. Ця промова для Байдена в ООН стане останньою в якості лідера США.

Генасамблея ООН ухвалила «Пакт про майбутнє»: що передбачає документГенасамблея ООН ухвалила Пакт майбутнього — декларацію, яка зобов’язує вжити конкретних заходів для створення безпечного, мирного, стійкого та інклюзивного світу для майбутніх поколінь.

За його словами, зараз світ має зробити ще один вибір.

«Чи ми зберігатимемо нашу підтримку, щоб допомогти Україні виграти цю війну і зберегти свою свободу, чи ми залишимо це і дозволимо агресії відновитися і знищити націю? Я знаю свою відповідь. Ми не можемо втомлюватися, ми не можемо відволіктися, і ми не відмовимося від нашої підтримки України», – заявив Байден.

Президент США в ООН вирішив нагадати, що вторгнення путіна в Україну з самого спочатку було атакою на цінності, які має відстоювати ООН як міжнародний інститут. Саме тому США разом із більше ніж 50 союзниками та партнерами стали на підтримку України та допомагали їй.

За словами Байдена, український народ вистояв, а диктатор путін не досяг основної цілі.

«Він задумав знищити Україну, але Україна продовжує бути вільною. Він мав намір послабити НАТО, але НАТО ще більше, сильніше, згуртованіше, ніж будь-коли раніше, з двома новими членами, Фінляндією та Швецією», – зазначив Байден.

Наприкінці своєї промови він підкреслив, що світ не може опускати руки. І сьогоднішній вибір країн – союзників України визначить майбутнє на десятиліття вперед.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів, що робитиме Україна, якщо Байден не підтримає план перемоги. При цьому США все ще не змінили свою позицію щодо далекобійних ударів по росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: